Set perle de cultura si ametist.

   
 Ametistul , o piatra apreciata si utilizata in confectionarea bijuteriilor din Antichitate, este purtatorul multor legende.
In mitologia greaca Ametist a fost o tanara fecioara care a devenit obiectul maniei zeului  Dionisos, dupa ce acesta s-a imbatat cu vin rosu. Cand ea a strigat in lacrimi la Zeita Diana pentru ajutor aceasta a transformat fata intr-o piatra stralucitoare de cuartz alb. Cand  Dionisos si-a dat seama ce s-a intamplat  a simtit remuscari pentru actiunile sale si  lacrimile lui curgeau in cupa de vin rosu. Cupa de vin s-a rasturnat, iar vinul rosu varsat peste piatra de cuart alba a devenit cuart violet. Aceasta piatra este acum cunoscuta sub numele Ametist.
Numele provine de la cuvantul grecesc  amesthustos, care inseamna sobru. De-a lungul veacurilor, monarhii puternice si bogate au folosit piatra ca un simbol al regalitatii, iar unele pietre si  margele de ametist decorau inclusiv bijuteriile Coroanei Britanice. Zvonurile spun ca ametistul a fost favoritul personal al reginei Ecaterina cea Mare a Rusiei.

Setul de bijuterii cu o nota clasica potrivit pentru o tinuta eleganta, este alcatuit din:-perle de cultura, alb satinat, dimensiune 7 mm.-cristale sferice de ametist,dimensiune 1o mm.Cerceii sunt construiti pe baza metalica din Argint 925.Dimensiuni:lungime colier-50 cm.






O

Comentarii