Set lapis lazuli si perle de cultura


Lapis lazuli, simbol al cerului si al zeitei Venus la unele civilizatii, este una dintre cele mai fascinante pietre semipretioase. Denumit lajvard in limba persana, lapis lazuli a stat la baza pigmentilor albastri din cele mai frumoase miniaturi ale Evului Mediu occidental si ale lumii islamice, dar si din picturile si frescele din numeroase orase aflate, odinioara, pe Drumul Matasii.


Numele pietrei de lapis lazuli provine din latinescul lapis-piatra si din cuvantul arab azul-albastru. In Orient, cele mai vechi urme ale utilizarii pietrei de lapis lazuli dateaza din secolul IX i. H, dovada fiind bijuteriile si sculpturile gasite in valea Indusului si in Mesopotamia, dar si obiectele egiptene.Se spune ca lapis lazuli stimuleaza creativitatea, purifica organismul si duce la o evolutie spirituala. Fortifica organismul, aducand un plus de vitalitate si energie.









Set compus din colier si cercei, realizat din pietre de lapis lazuli, forma lacrima, dimensiune 15 mm, cristale sferice dimensiune 8 mm si perle de cultura albe, dimensiune 5 mm.
Elementele metalice realizate din Argint 925.
Dimensiuni:
Lungime colier; 48 cm
Lungime cercei:1,5 cm.

Comentarii